Huset til venstre er åstedet på Moseidmoen som natt til søndag ble undersøkt av krimtekniker. Foto: Kjartan Bjelland

VENNESLA: Politiet meldte om knivstikkingen på Moseidmoen i Vennesla lørdag kveld. Klokka 01.39 var den siktede mannen (34) pågrepet cirka to mil unna, på Birkeland.

— Vi hadde ganske mange patruljer ute, og han ble etter hvert pågrepet på en pub på Birkeland. Det var et resultat av tips fra publikum og godt politiarbeid, forteller politiadvokat Ernst Ragnar Pfaff ved Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen søndag morgen.

Mannen skal ha gitt en viss motstand mot to politibetjenter, men ble raskt pågrepet. Han er ikke blitt avhørt ennå.

Huset til venstre er åstedet på Moseidmoen som natt til søndag ble undersøkt av krimtekniker. Foto: Kjartan Bjelland

— Mannen er en bekjent eller venn av kvinnen. Relasjonen utover det vil jeg ikke uttale meg om, sier Pfaff.

- Ble uenige

Mannskap fra kriminalteknisk avdeling var natt til søndag på åstedet, som er et hus i Fjellvegen på Moseidmoen.

— Knivstikkingen skjedde hjemme i en privatbolig i Vennesla. Her ble to stykker uenige og den siktede mannen skal ha knivstukket den andre flere ganger, forteller politiadvokaten.

Politiet opplyste natt til søndag at kvinnen på 25 år hadde blitt skadet i halsen og armen, men dette vil ikke Pfaff uttale seg om.

- Kvinnen er ikke livstruende skadet. Hun er innlagt på sykehus og har avgitt en kort forklaring om hendelsesforløpet i natt, sier han.

To andre til stede

Ifølge politiadvokaten var det totalt fire personer i huset da hendelsen skjedde. En av disse har avgitt forklaring til politiet på stedet, men det er ikke tatt formelle avhør ennå.

Disse vil gjennomføres så fort det lar seg gjøre.

— Vi er i en initialfase av saken. Nå vil vi avhøre den siktede, vitnene og den fornærmede om legene vurderer det som forsvarlig.

Knivofferet ble kjørt med ambulanse til Sørlandet sykehus Kristiansand etter hendelsen.