Det kunne forbundet melde mandag. Det er den etiske komiteen i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) som har tatt avgjørelsen om dette.

Det er også klart at det er den slovenske kandidaten Aleksander Ceferin som er favoritt til å overta presidentvervet etter franskmannen. Platini måtte gå etter å ha mottatt en utbetaling på to millioner sveitserfranc (vel 17 millioner kroner) fra FIFA og Sepp Blatter for arbeid han skal ha utført for FIFA rundt årtusenskiftet. Utbetalingen ble foretatt i 2011. Nederlenderen Michael van Praag er også med i kampen og regnes som en outsider til å vinne valget.

Platini ble valgt til europeisk fotballpresident første gang i 2007. Han har hele tiden benektet å ha gjort noe galt i forbindelse med utbetalingen på 17 millioner kroner fra FIFA. Saken har versert i flere instanser. Den endelige behandlingen i Idrettens voldgiftsrett (CAS) endte med at franskmannen ble utestengt i fire år.

Ceferin er forholdsvis ukjent i internasjonal fotball. Likevel er den slovenske advokaten favoritt til å vinne presidentvalget i UEFA. Han har samlet støtte fra landene lengst nord i Europa samt fra Irland og en rekke mindre nasjoner. (©NTB)