OSLO: I februar ble det klart at 110-sentralen i Telemark skulle slås sammen med alarmsentralen i Agder, og at sentralen ble lagt til Arendal. Justis— og beredskapsdepartementet har fått klager fra 110-Telemark, fra Skien brannkorpsforening og Grenland Havn på sammenslåing av 110-sentralene.

— Vi mener det er behov for ytterligere informasjon og analyser knyttet til klagen. Det må vurderes hva som gir best beredskap: rene fagsentraler for nødmelding 110, eller - som i Skien - sentraler som også leverer tilleggstjenester, sier justisminister Grete Faremo (Ap).

Departementet ber derfor Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) om å få gjennomført slike analyser. Inntil informasjonen foreligger, har departementet bedt DSB om å stoppe sammenslåingene av 110-sentraler.

Rådmann Harald Danielsen i Arendal uttalte etter nyheten om sammenslåingen med Telemark ble klart i februar, følgende til Agderposten:

— Takket være godt arbeid i alle ledd og aktiv støtte fra samarbeidende kommuner, fylkeskommunen, fylkesmannen og stortingsrepresentanter har vi fått gjennomslag. Grunnlaget for at valget falt på Arendal i stedet for Skien synes å være måten våre ansatte driver sentralen på.