TEATERGLEDE: Ingen tvil om gleden ved å spille teater hos disse to unge karene: Emil Stie og Eskil Brakestad. Foto: Jostein Blokhus
VAKRE SCENEBILDER: Det blir mye vakkert å se på underveis i forestillingen. Snødronningen, spilt av dansepedagog Britta Meyer, er omgitt av sine snøfnugg, mens Synne Bjorvatn synger "Sov du lille spire ung". Foto: Jostein Blokhus
SE MIN KJOLE: Hvilken skoleelev i Norge har ikke vært med og opptre med sangen "Se min kjole", enten i fargerike kjoler eller som postbud eller baker? Her ser vi Oda Emilia Ivarson Hansen i sving. Foto: Jostein Blokhus
MOT VÅR: Hanne Birkenes synger "Jeg vil danse mot vår". Foto: Jostein Blokhus
VED MIKSEPULTEN: Kristoffer Jensen og Marius Botn Topland i ivrig diskusjon ved miksepulten. Det er mye å huske på. Foto: Jostein Blokhus

BIRKENES: Da vi var oppom den flotte, relativt nye kulturarenaen på Valstrand på torsdag ettermiddag, krydde det av småfolk og storfolk alle vegne. Her var det guttunder med caps og lusekofte og lopper i blodet, småjenter i hvite kjoler og lange slør, her var Pink Panter svinsende med sin lange hale og attpåtil en stor brunbjørn.

Utrettelige Anne Svendsen, regissør og instruktør, var høyt og lavt med de siste instrukser. Blant annet om å ikke falle eller løpe ned fra scenen!

— Husk at scenen er høy! formante hun. Mens hun påpekte at her manglet det en sløyfe og her en strikkelue. Det er tusen og en ting som skal huskes på og rettes på i siste øyeblikk for at alt skal se greit ut.

De kjente og kjære sangene

I årets oppsetting, "Vårsprett med stjernespirer" får publikum gjenhør med en lang rekke kjente og kjære sanger. "Kom skal vi klippe sauen i dag", "Se min kjole" og "Jeg gikk en tur på stien" står blant annet på den rikholdige menyen. Det har vært øvd og øvd utover seinvinteren og våren, og i ettermiddag er det to forestillinger og en på søndag. Og med det flotte amfiet man nå har fått på Valstrand, slipper man å strekke hals for å se over hårtustene til personen foran.

Mange bidragsytere

Det er stor spennvidde i forestillingen. Lene Glamsland fra Lillesand, som studerer piano i Paris, var kommet hjem til Norge.

— Anne Svendsen er en så sjenerøs og flott person, jeg måtte bare si ja, smilte hun. I tillegg er baryton Andreas Skei med på oppsetningen, han er til daglig å finne på Griegakademiet i Bergen. Nevne må vi også de unge talentene Marie Engehagen og Hannah Lange, som henholdsvis synger og spiller piano. Alt i alt er det hele 40 numre å glede seg over. Eget husorkester har man også, med Jo Eskild på piano, Geir Espen Flesje på gitar og Espen Ellefsen på trommer.

Så her er det bare å la seg begeistre over kjente toner og ungdommelig spilleglede.