KRISTIANSAND: Fredag ankom yachten "Antares III" Kristiansand, og ifølge havnevakta i Kristiansand setter båten kursen videre i morgen.

– Etter det jeg har forstått skal den ta om bord noen gjester og forlate oss i løpet av morgendagen, opplyser vakthavende havnevakt til Fædrelandsvennen.

Like før halv seks søndag ettermiddag forlot luksusyachten Silokaia og satte kursen mot Flekkerøy. Etter fire timer var båten tilbake ved Silokaia.

– Båten ligger litt ved kai, og så er den ute og seiler. Akkurat nå har båten kommet tilbake fra Flekkerøy hvor den har ligget en god stund, forteller havnevakten.

Om den 82 år gamle milliardæren er om bord eller om yachten er leid ut er ukjent.

Israelsk milliardær

Den 30 meter lange og åtte meter brede luksusyachten eies av Morris Kahn, som ifølge Forbes per mars 2012 er god for en milliard dollar. Kahn er den 13. rikeste personen i Israel og ligger på 1.153. plass på listen over verdens rikeste menn og kvinner, skriver Haugesunds Avis.

Videre skriver avisen at "Antares III" ble bygget på New Zealand i 2011. I en presentasjon fra Yachting Developments, som har bygget båten, forteller Kahn at han tidligere hadde en 40 meter lang yacht med navn "Antares II, men at denne krevde mer mannskap og skapte mer oppstyr. Kahn likte ikke oppstyret, og fikk derfor bygget "Antares III of Caymen Islands" i fjor.

Før "Antares III" kom til Kristiansand har den blant annet vært i Geiranger og Haugesund.