Den nye teknologien som kan avgjøre om ballen har krysset mållinjen eller ei tillates brukt selv om den ikke er tilgjengelig på alle arenaer eller i alle kamper i den turneringen det gjelder.

— Dersom teknologien er til stede på en arena, gir ikke bruken noen fordel til det ene eller andre laget. Om teknologien eksisterer, fungerer og tillates av turneringens arrangør, er det ingen grunn til ikke å benytte den, sa Stewart Regan i Skottlands fotballforbund etter lørdagens IFAB-årsmøte.

FIFA har allerede besluttet at mållinjeteknologi skal brukes i neste VM-sluttspill. UEFA-president Michel Platini er derimot en sterk motstander av teknologien, og det vil ikke bli tillatt brukt i mesterligaen eller andre UEFA-turneringer med det første.

— Avgjørelsen vi har tatt betyr at det ikke er påbud om å bruke mållinjeteknologi, like lite som et forbud mot å bruke det, sa Jonathan Ford i det walisiske fotballforbundet.

IFAB bestemte at bilder av situasjonene som avgjøres ved mållinjeteknologi kan vises på storskjerm på arenaen og på TV, dersom arrangøren godtar det. (©NTB)