Tyven knuste butikkvinduet til Joker-butikken i Skippergata i Kristiansand sentrum, for å hente ut noen bokser med øl.

KRISTIANSAND: — Jeg og kona hørte et stort brak. Vi kikket ut av vinduet, og så en tyv som kom hoppende ut av det knuste vinduet til Joker-butikken med en pose i hånda, forteller Jan-Erik Andersen, beboer i Skippergata.

Han holder en stor stein i hånda, steinen som ødela det store butikkvinduet.

Tyven fikk kun med seg noen få ølbokser under tyveriet i Joker-butikken i Skippergata i Kristiansand. Foto: Tormod Flem Vegge

Klokken 21.56 fikk politiet melding om at det var innbrudd i Joker i Skippergata i Kristiansand sentrum.

Tatt etter sporsøk

Politiet kom raskt til stedet og startet sporsøk med hunder.

— Først ble en mann pågrepet. Deretter pågrep vi ei kvinne, som hadde stjålne ølbokser i veska si. De to ble tatt med til arresten, forteller Ove Austenaa, operasjonsleder ved Agder politidistrikt.

Oppgitt over hærverk

Både Joker-nabo Jan-Erik Andersen og butikkeieren er oppgitt over at tyver knuser et stort vindu for å få fatt i noen ølbokser.

— Det er jo fryktelig å gjennomføre noe slikt for noen få øl i en pose. Butikken skal selge mye varer for å tjene inn egenandelen som skal betale det store glassvinduet, poengterer Andersen.

- Store kostnader

Butikkeier Per Erdvik var søndag kveld i ferd med å feie opp glassbiter, mens en glassmester sikret det knuste vinduet.

— Dette skaper mye arbeid for ossl. Det er rett og slett vanvittig kjipt, sier han, mens han plukker opp tykke glassbiter fra gulvet.

— I november hadde vi en tilsvarende episode. Da ble glasset i døra knust, forteller han.

Per Erdvik, eier av Joker-butikken i Skippergata, måtte feie opp knust glass etter øltyven. - Vanvittig kjipt, sier han. Foto: Tormod Flem Vegge