ARENDAL: – Det er trist at Aust-Agders største avis gir blaffen i partienes årsmøter. Det kunne vært interessant å vite om Agderposten mangler ressurser, eller rett og slett ikke finner dette interessant nok. Jeg mener at både diskusjoner om veiutbygging og sykehus bør være godt stoff for avisens lesere, sier Freddy de Ruiter.

Liten interesse

Da Aust-Agder Arbeiderparti i helga hadde årsmøte i Arendal, var det av landsdelens aviser bare Fædrelandsvennen og Arendals Tidende som var til stede for å dekke de politiske forhandlingene. Det har fått stortingsrepresentanten til å reagere. Han er så irritert at han via Facebook har bedt Agderpostens ledelse svare for seg.

– Media stiller tøffe krav til oss, og da må vi kunne stille spørsmål tilbake. Dette gjelder ikke bare vårt parti. Agderposten har de siste årene også latt være å dekke flere av de andre partienes fylkesårsmøter, sier Freddy de Ruiter.

Avisens forklaring

– Vi har en side fra fylkesårsmøtet til Aust-Agder Arbeiderparti i mandagens avis, vinklet mot det som var den mest politisk interessante saken – konsekvensutredning om oljeboring i Lofoten. Vi prioriterer våre ressurser, og deltagelse på de politiske partienes årsmøter gjennom en hel helg vurderer vi opp mot saker vi selv jobber med, og andre arrangementer vi vet våre lesere er opptatt av, sier sjefredaktør Morten Rød.