Boligbrann i Veddertoppen. Foto: Vegard Nekstad
Brann i enebolig i Veddertoppen. Brannvesenet rensket deler av en vegg. Foto: Vegard Nekstad
Brann i enebolig i Veddertoppen. Brannvesenet rensket deler av en vegg. Foto: Vegard Nekstad

KRISTIANSAND: Klokken 05.26 ble det meldt om brann i en enebolig på Veddertoppen i Søgne. Boligen ligger ute for salg og har stått tom en periode. Det var derfor ingen personer til stede i boligen da brannen brøt ut.

— Vi fikk ganske raskt bekreftet at ingen bodde i huset. Det brant i veggen da brannvesenet kom fram. Brannen ble slukket fort. Det er litt skader i panelet og sotskader. Siden brannen ble slukket så raskt, så ble det ikke de store skadene, sier operasjonsleder Nils Kristian Voreland ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Boligbrann i Veddertoppen. Foto: Vegard Nekstad

Et vaktlag fra Kristiansandsregionen brann og redning sin stasjon i Søgne ble kalt ut. Ifølge 110-sentralen i Arendal var lokalt brannbefal framme på brannstedet allerede sju minutter etter at en nabo meldte fra om brannen. Mannskapsbilen med resten av brannmannskapene var framme 14 minutter etter at alarmen gikk.— Heldigvis var brannen veldig begrenset. Vi hadde nok flaks som kom tidsnok, sier vakthavende overbefal og fungerende brannsjef i Kristiansandsregionen brann og redning, Jan Røilid, til fvn.no.

— Det er revet ut litt rundt en ventil i ytterveggen, sier Røilid.

Ved 6.30-tiden var brannvesenet i ferd med å avslutte på brannstedet.

— Patruljen har foretatt undersøkelser på stedet. Det blir krimteknisk undersøkelse i løpet av dagen, sier operasjonsleder Voreland.