Ljosland: Slik så det ut på Ljosland Skisenter i går. De spår en flott helg. Foto: Ljosland Skisenter
HARDE LØ YPER: Etter regnvær og vind var skølø ypene i Brokke harde og isete i morgentimene torsdag. Men her som ved de andre skisentrene blir lø ypene frest opp igjen fortløpende. Foto: Johs. Bjørkeli
LJOSLAND SKISENTER: Gunvor Ljosland sendte oss dette bildet i tatt i morgentimene i går. Foto: Ljosland Skisenter
LJOSLAND: Nedbøren kom mest som snø ved Ljosland skisenter. Foto: Ljosland Skisenter

SETESDAL: Etter halvannet døgn med regn og vind, var det hardt og isete flere steder i morgentimene i går.

— Vi freser opp bakkene, men det er i hardeste laget akkurat nå, sa Jan Wojtaszek ved Brokke Alpinsenter til Fædrelandsvennen i går.

Wojtaszek sier alle bakkene er åpne, og at han tror det blir bra forhold lørdag og søndag siden det er meldt fem og 10 centimeter snø i løpet av fredagen.

— Det er bare om morgenen at skiløypene er harde. De blir preparert i løpet av formiddagen, sier han.

Fra Hovden melder Kirsten Leira ved Destinasjon Hovden at de 170 kilometer løypene fine. Det skyldes at de ikke kjørte løypemaskinene under mildværet,

— Lørdag arrangerer vi barneskirennet Sentrumssprinten, sier hun.

Fra Bortelid melder daglig leder Odd Tryland at bakkene begynner å bli bra igjen etter et forferdelig regnværsdøgn. Preppemaskinene har gått for fullt slik at det skal bli en fin helg på snø igjen.

Ved Eikerapen Alpinsenter sier Kenneth Abrahamsen at han har frest snø og preparert bakkene siden klokken fem i går morges.

— Det tørker opp og begynner å ta form nå, sier han og lover fine forhold tross isen som har lagt seg på snøen. Han anbefaler folk å holde seg til preparerte løyper og bakker. Utenfor disse er det hardt og isete.

Gunvor Ljosland ved Ljosland skisenter sier at nedbøren onsdag for det meste kom som snø, men at det ble litt hardt der også.

— Men når vi har frest bakken og kjørt opp løypene igjen, blir det flotte forhold også denne helgen, sier hun.