Kvinesdal: Søndag morgen slo lynet ned i huset til familien Kvinlaug på Nedre Kvinlaug. Da var Torhilds mann, Svein Kvinlaug i huset sammen med døtrene Vilde (4) og Eline (2). Mens far og minstejenta fremdeles sov, satt Vilde nede i stua og så på TV.

Brant fra taket

— Plutselig hørte de et smell, og Svein gikk for å sjekke sikringsskapet. Det luktet rart, men han kunne ikke se at det brant. Det var først da han gikk ut for å sjekke at han så at flammene stod opp ved pipa, forteller Torhild Kvinlaug som var på jobb da brannen startet.

I en fei fikk Svein hentet jentene og plassert dem i bilen før han ringte brannvesenet og kona. Jentene ble raskt brakt i sikkerhet til mormor, mens far ble igjen ved huset.

— Jeg kjørte til huset med en gang. Fra veien så jeg røyken og tenke at det var verre enn jeg trodde, forteller hun.

Nyrestaurert hus

Framme ved huset, så Torhild Kvinlaug at det brant fra taket i det nyrestaurarte huset som det hadde tatt ti år å få i stand.

— Huset er gammelt, og vi var akkurat ferdige med restaureringen. Jeg håpte at det bare var taket som ble skadet, og spurte brannmennene om de kunne reddet huset. De svarte at de skulle gjøre så godt de kunne, sier hun.

Mistet alt de eide

Huset kunne ikke reddes og ble totalskadet av brannen. Da brannvesenet var ferdige med etterslukkingen fikk Torhild og Svein Kvinlaug så vidt komme inn for å se på skadene.

— Alt var helt svart. Vinduene var ødelagte og ventilene hadde smeltet, forteller Torhild Kvinlaug.

Hele familien i god behold, men de mistet alt de eide i brannen. Nå bor de hos familie inn til videre.

— Vi har det så greit som man kan ha det i en slik situasjon. Det er veldig trist. Vi hadde gjort alt selv i huset, forteller Torhild Kvinlaug som skryter av all hjelpen fra naboer, familie og venner.