KRISTIANSAND: Det var ved en rutinekontroll på Kystveien i Randesund mandag 21. januar at politiet stoppet en bil. Sjåføren i bilen var den 41 år gamle kristiansanderen. Det ble funnet mindre mengder hasj i bilen. Dette førte til at politiet ville ransake boligen til 41-åringen.

Utenfor boligen sto en jevnaldrende mann. Han kastet fra seg noe, som senere viste seg å være hasj. Inne i leiligheten fant politiet ni kilo hasj. 41-åringen har erkjent at han selv skulle ta hånd om tre kilo som skulle selges videre, og at resten av partiet skulle hentes av en ikke navngitt person.

Kristiansand tingrett har i straffeskjerpende retning lagt vekt på 41-åringen opptrådte med profittmotiv, og at der dermed var en betydelig spredningsfare. Retten har også lagt vekt på at 41-åringen tidligere Ser straffedømt for narkotikaovertredelser. I formildende retning er tilståelsen lagt til grunn, slik at av dommen på to år og en måned er seks måneder gjort betinget.

41-åringen sa i retten at han har misbrukt narkotika siden han var 17 år, men har vært rusfri siden april i år og brutt med miljøet. Retten fant at det ikke var grunnlag for å gi 41-åringen samfunnsstraff.