KRISTIANSAND: Allerede samme dag som konkursen, var flyplassjef Thomas Langeland i kontakt med norske og utenlandske flyselskaper som kan tenkes å ta over noen av Flynonstops mest populære ruter.

— Rutene vi ser gode tall bak er Dubrovnik, Nice og London. Spesielt London var det godt grunnlag for fra Kjevik, sier Langeland

- Er du optimist?

— Jeg kan si at selskapene ikke er uvillige til se på dette. Men å få til nye ruter fra Kjevik er et langt lerret å bleke.

Etter konkursen startet Widerøe umiddelbart arbeidet med å undersøke markedsgrunnlaget for utenlandsruter fra Kjevik.

— Innen ei uke har vi foreløpige indikasjoner på om dette er noe vi kan få til eller ikke, sier kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteinen til Fædrelandsvennen.

Widerøe snakker blant annet med næringsliv og andre som kjenner lokale reisevaner. Kongsteinen vil ikke ut med hvilke reisemål som er mest aktuelle for flyselskapet.

Også SAS gjør vurderinger.

— Dette er ikke noe vi har tatt konkret stilling til nå etter Flynonstops skjebne, men vi vurderer definitivt å gå inn hvis vi blir overbevist om at det eksisterer et godt nok markedsgrunnlag, sier Knut Morten Johansen, Informasjonssjef i SAS Norge