ARENDAL: En 26 år gammel mann er i Aust-Agder tingrett dømt for å ha krenket en ung jente gjennom chatteprogrammet Skype. Mens jenta i fjor sommer var 12 og 13 år gammel, prøvde 26-åringen via Skype å få henne til å vise fram brystene sine og rumpa. Han lyktes imidlertid ikke med å få henne til å vise seg fram på denne måten.

På sensommeren i fjor sommer onanerte 26-åringen ovenfor den samme jenta ved hjelp av webkamera. Han sendte henne også flere personlig meldinger av seksuell karakter, samt film med pornografisk innhold.

Politiets gjennomgang av 26-åringen Skype-logg, viser at han la ut bilder av egen avføring. Overfor jenta foreslo han å drikke sin egen urin. Retten definerte dette som uanstendig og seksuelt meget krenkende adferd, som vil kunne sette dype spor hos den unge jenta som ble utsatt for dette.

Retten viser til at nye kommunikasjonsmidler som internett og mobiltelefoner har gjort barn mer utsatt for overgrep.

Den tidligere ustraffede arendalsmannen ble i Aust-Agder tingrett dømt til 75 dagers fengsel, hvorav 30 dager ble gjort betinget. Det ble sett som formildende at 26-åringen la alle kortene på bordet, og erkjente straffeskyld.