LILLESAND

Både i 2011 og 2012 fikk arrangørene dispensasjon fra verneforskriftene. Men i brevet til Olasheikomiteen i fjor understreket fylkesmannen at dispensasjonen var ettårig og at erfaringene fra arrangementet ville ha avgjørende betydning for seinere søknader.

I år ble det imidlertid ikke sendt noen søknad. Og fire dager etter løpet, 18. september, ble fylkesmannen gjort kjent med at et løp hadde funnet sted, etter en rapport fra oppsynsmannen. Miljøvernavdelingen synes dette er uheldig og ber om en redegjørelse.

— Vi hadde rett og slett glemt å søke om dispensasjon i år. Så vi legger oss flate, dette er en glipp, sier Thor Bylund i Olasheikomiteen.

— Det ble sendt veldig mange brev, til grunneierne og kommunens oppsynsmann. Men så skjer det en glipp. Dette ser vi alvorlig på. Og vi håper at det ikke får konsekvenser for framtidige løp. Men ellers er vi jo glade for at vi har fått skryt av oppsynsmannen for å ha ryddet fint opp etter oss. Vi har fylt alle kriteriene. Det beste ville vært om vi kunne få en dispensasjon som gikk over noen år, så vi slapp å søke hver gang, sier Bylund. Komiteen er en undergruppe i Lillesand IL, og idrettslaget skal overta ansvaret.