LINDESNES: – Jeg og kollegaen min hadde en to-minutter. Da så jeg plutselig en ulv i fjellsiden. Like bak kom en ulv til. Jeg så på dem i noen sekunder før de forsvant videre, sier Odd Åge Stakkeland til Fædrelandsvennen.

Sammen med en kollega var han på jobb i et nytt hyttefelt som er under oppføing på Underøy, mellom Vigeland og Spangereid i Lindesnes kommune.

Samlet jaktlag

Det var ved 11-tiden tirsdag at han så ulven. Ikke lenge etter var jegere ute for å jakte på den.

– Jeg varslet en bekjent som jakter i dette området. De samlet sammen et jaktlag og gikk ut for å jakte på den, sier Stakkeland.

Svein Gill bor i området og traff på ulvejegerne ved mørkets frembrudd.

— De var et jaktlag på nesten 25 jegere som postet ut, men de hadde ikke sett noe til ulvene. De avsluttet jakten da det ble mørkt, forteller Gill.

Lisens på én ulv

Selv jakter han på både elg, hjort, rådyr og hare. Han var ikke i tvil om hva som rørte seg i fjellsiden, selv om det var noen hundre meter unna.

– Det var garantert ulv. De var veldig store og gulhvite i fargen, sier han.

I forrige uke ble det skutt en ulv i Vegårshei i Aust-Agder. Da ble lisensfellingen i region 2 avsluttet. Men Vest-Agder tilhører region 1, sammen med Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane. Her er det fortsatt lisensjakt på én ulv.