SØGNE: Det første beslaget ble gjort i midten av mars, da to polititjenestemenn fra Kristiansand stoppet en bilfører (32) fra Songdalen for en rutinekontroll. I bilen fant de to politifolkene cirka tre kilo amfetamin i bilen.

Kjenning av politiet

— Den siktede mannen ble pågrepet og har senere sittet varetektsfengslet. Han har ikke fortalt hvor stoffet er kjøpt, og det sier seg selv at et så stort parti neppe er egnet utelukkende for eget forbruk. Flere andre er siktet i saken, og de kan bli siktet for bruk, oppbevaring eller salg, sier politiadvokat Jørgen Henriksen ved Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Det er lensmannskontoret i Søgne og Songdalen som har hatt ansvaret for etterforskningen av saken mot 32-åringen, som er kjent av politiet fra tidligere.

Søgne-mann

De to andre beslagene er knyttet til en mann fra Søgne i 30-årene. Først ble det gjort et beslag i påsken av en halv kilo amfetamin. Senere ble det beslaglagt ytterligere et tilsvarende kvantum. Etterforskningen av denne saken har også foregått ved lensmannskontoret i Søgne og Songdalen.

— I denne saken har en person vært varetektsfengslet. Han er nå løslatt, sier politiadvokat Jørgen Henriksen.

— Betyr løslatelsen at han har tilstått?

— Det kan jeg ikke si noe om, sier politiadvokaten.

Han tilføyer at flere andre er involvert i samme sak, og politiet utelukker ikke at det kan komme flere pågripelser.