VENNESLA / KRISTIANSAND: Det var på kvelden lørdag 16. februar i år at politiet rykket ut til Granlia i Vennesla etter melding om en støyende person.

På stedet fant politiet den da 18 år gamle mannen, tydelig påvirket. På spørsmål om han var beruset svarte mannen at han hadde drukket øl og tatt kokain.

I politibilen på vei til Kristiansand politistasjon ble han plassert bak i bilen sammen med en politistudent. Underveis på turen spyttet han en politistudent midt i ansiktet.

Den fulle venndølen fortalte politistudenten at han ville knuse ansiktet hans dersom politimannen rørte hodet hans. Etter å ha kjørt et stykke sparket 18-åringen til politimannen midt i ansiktet.

På politistasjonen ble det besluttet å kjøre arrestanten til sykehus. På vei inn i politibilen sparket venndølen politimannen i låret. På sykehuset ble venndølen holdt i sjakk i seng med reimer.

I retten forklarte venndølen at han ikke husket hendelsesforløpet. Retten så ingen grunn for å fravike fra hovedregelen om at vold mot offentlig tjenestemenn straffes med ubetinget fengsel, selv om venndølen ikke tidligere er straffedømt.

Han ble dømt til 16 dagers fengsel.