KISUMU: — Jenta som har ligget på intensiven siden ulykken, har nå blitt markant bedre, forteller lærer Bjørn Erik Tobiassen fra elektroavdelingen ved Kvadraturen skolesenter.

Fædrelandsvennen treffer ham i sykehushagen onsdag morgen. Ifølge Tobiassen tror legene ved sykehuset at 17-åringen kan flyttes til sykestuen hvor de andre fra sørlendingene ligger, i løpet av dagen.

Etter at fire elever ble utskrevet fra sykehuset på tirsdag, er de nå fire fra Kvadraturen skolesenter igjen på Aga Khan Hospital i Kusumi. Tobiassen er sammen med to elever innlagt på samme avdeling.

— De to elevene er fortsatt medtatte. Men det ser ikke ut til at noen av oss får varige fysiske mén av skadene, sier Tobiassen.

Den ene eleven ligger med beinet i strekk, på grunn av skader i muskulaturen.

- Vi vil hjem

17-åringen på intensivavdelingen har uttrykt at hun bare ønsker å komme seg hjem så fort som overhodet mulig. Dette er også situasjonen for alle de andre elevene i reisefølget.

Tobiassen forteller at det foreløpig ikke er bestilt flybilletter tilbake til Norge, men at det jobbes med saken.

— Vi håper å kunne bli sendt hjem i ambulansefly, i alle fall elevene som er innlagt på sykehuset, sier læreren, som helst ser at alle sørlendingene får reise samlet til Kristiansand.

Tobiassen har nå underskrevet de offisielle papirene, for å få kisten med Øystein Bronebakk hjem til Norge.Det er likevel uvisst når hjemtransporten kan skje.

Spesialsykepleiere på vei

Forsikringsselskapet Gouda har sendt to spesialsykepleiere mot Kenya. Disse har foreløpig ikke kommet frem onsdag formiddag.

Disse skal bistå reisefølget, og sikre helsehjelp under hjemreisen.

Tobiassen forteller at sykepleierne hovedsakelig skal konsentrere seg om de fire elevene som er utskrevet fra sykehuset.