13 etasjer. Illustrasjon: Reiulf Ramstad Arkitekter Foto: Reiulf Ramstad Arkitekter

MANDAL: — Et slikt hotell blir selvsagt stort i forhold til resten av Mandals bebyggelse, men jeg er absolutt positiv dersom hotellet settes inn i en helhet. 40 meter er ikke avskrekkende høyt. Et hotell i Mandal vil bli en svært viktig institusjon, sier Sven Seljom i Mandal Høyre.

Fædrelandsvennen skrev tidligere denne uka om Malmø Utvikling som er i forhandlinger med en hotellkjede om hotelldrift på Nedre Malmø. Lindesnes Avis skrev torsdag denne uken at den interesserte hotellkjeden er Nordic Choice Hotels, og i går kveld presenterte avisen illustrasjonsbilder av hotellet.Arkitektfirmaet Reiulf Ramstad Arkitekter ser for seg et hotell på 13 etasjer som vil bli opp mot 40 meter høyt. Skissene skal være inspirert av Mandal som sørlandsby, med sin hvite trehusbebyggelse og fortidens industrielle historie.

Monumentalt

— Byen har to sider ved seg. Først og fremst en typisk sørlandsby med hvit trehusbebyggelse, og så har den en markant industrihistorie. Vi ønsker at disse elementene skal gå igjen i hotellet. Mandal ligger vakkert i landskapet, og dette hotellet vil bli spektakulært på mange måter. Vi har tenkt monumentalt, og man vil få en enorm utsikt. Dette hotellet vil ikke bli ordinært og anonymt, sier arkitekt Reiulf Ramstad.

Hotellet skal inneholde fem etasjer med standardrom og fire etasjer med suiter. Det skal også inneholde selveierleiligheter. Til sammen ser de for seg 13 etasjer. Ramstad mener toppetasjen, hvor ideen er å ha et sted for byens befolkning, vil bli Sørlandets fineste.

- Sørlandets fineste

— Vi legger stort vekt på toppetasjen, som vi tror vil bli Sørlandets mest interessante lokale. Her tenker vi å lage et møtested for byens befolkning og hotellets gjester, med restaurant, konsertlokale og et sted hvor folk kan gå på forskjellige typer arrangementer. Det vil også være en takterrasse som har utsikt mot havet, sier Reiulf Ramstad.

Reiulf Ramstad forteller at hotellet skal bli et signalbygg som ikke må konkurrere med Buen Kulturhus.

— Mandal er en av de mest markante byene i Norge, og hotellet er ment som et signalbygg. Nye Malmø er et utrolig spennende område som allerede har etablert kulturhus og bro. Området vil bli en del av byens nye identitet, og vi har tro på et høykvalitetshotell som på ingen måte skal konkurrere med Buen Kulturhus, sier arkitekten.

- Kjent for store gjenstander

— Hva tenker du om høyden på hotellet?

— Mandal har i en årrekke vært både en klassisk sørlandsby og hatt en ruvende industrihistorie. Byen er ikke ukjent med store gjenstander, og da tenker jeg spesielt på alle de store skipene som har vært i Mandal, sier Ramstad.

Reiulf Ramstad Arkitekter har tidligere vunnet pris for utforming av offentlige bygg. I 2013 vant firmaet to priser i Architizer A+ Award, en i kategorien offentlige bygg og en for landskap/parker.

Hva mener du om dette? Bør hotellutbygger få bygge 40 m høyt hotell i Mandal? Diskuter i feltet under!