REAGERTE RASKT: Halvor Bjorkjendal klarte akkurat å komme seg ut i busslomma slik at det ikke ble en ren frontkollisjon. Foto: Mari Horve Reite

KRISTIANSAND: — Plutselig var en motgående bil på vei over i mitt kjørefelt. Faen, skal du ikke svinge snart? sa jeg høyt, men det skjedde ikke, forteller Halvor Bjorkjendal.

Han driver Vegårshei Trappeverksted, og var på vei fra Vennesla mot Kristiansand da det smalt på Torridalsveien ved Sødal mandag ettermiddag.

— Jeg forsøkte å hive bilen min inn på busslomma, men det smalt likevel. Bilen min snurret 180 grader rundt og havnet på fenderen, sier han.

70 km/t

Takket være Bjorkjendals raske manøver ble ingen alvorlig skadet i sammenstøtet.

REAGERTE RASKT: Halvor Bjorkjendal klarte akkurat å komme seg ut i busslomma slik at det ikke ble en ren frontkollisjon. Foto: Mari Horve Reite

— Jeg holdt nok 70 kilometer i timen, og det samme gjorde hun. Det kunne blitt veldig stygt, sier han.Hele bakakselen ble slått av, og firmabilen ble totalvrak i kollisjonen. Mye av verktøyet som stod i bilen ble også ødelagt.

— Blant mye annet fløy en stor kompressor ut av bakdøra som et prosjektil da bilen snurret rundt, forteller han.

Til legevakt

Ingen personer stod på busstoppet da kollisjonen skjedde.

— Heldigvis var det ingen der da vi kolliderte. Det kunne gått veldig galt, sier han.

Bjorkjendal var innom legevakten i Arendal da han ble svimmel og stiv i nakken på vei hjem til Vegårshei.

Skadet i hodet

Føreren av den andre involverte bilen, en BMW, var en kvinne på 68 år. Hun ble kjørt i ambulanse til akuttmottaket ved Sørlandet sykehus Kristiansand.

FLØY UT: Varebilen havnet delvis uti grøfta og oppå autovernet. En kompressor og annet verktøy fløy ut av bakvinduene. Foto: Mari Horve Reite

— Hun fikk hodeskader i sammenstøtet, sier operasjonsleder Nils Kristian Voreland i Agder politidistrikt.Operasjonslederen skryter av Bjorkjendals raske reaksjon da han så bilen komme rett mot seg.

— Det kunne fort blitt alvorlig. Heldigvis klarte den ene føreren å hive bilen ut av veien slik at de unngikk en ren frontkollisjon, sier Voreland.