KRISTIANSAND: — Det er jo en sommerby, så vi var nødt til å ha fint vær på alle bildene i filmen, forteller Oda Pedersen Taule, en av filmskaperne, til Fædrelandsvennen.

Sammen med Mari Libach, Marita Bjerga og Torgrim Stensrud har hun laget en musikkvideo for å promotere sørlands- og sommerbyen Kristiansand.

KRAN: Oda Pedersen Taule håndterer utstyret studentene brukte til å lage filmen. Foto: Marita Bjerga

Fin dialektSelv om en del regnværsdager i vår ødela for prosjektet, var det nok finvær til at studentene fikk gjort ferdig filmprosjektet sitt. I filmen fremstilles Kristiansand som den ultimate sommerbyen, og Taule forteller at hun har blitt veldig glad i studiebyen sin.

— Hele pakka med byen og alt er så fin, og dialekten er kjempefin, sier hun.

Eksamensoppgave

Studentene som står bak musikkvideoen "Byen heter Kristiansand", har studert kommunikasjon ved Universitetet i Agder. Ingen av de fire er fra Kristiansand, og de fleste har bodd her i ett år. Filmen var en

BYSTRANDA: Her er studentene under opptak på Bystranda. Foto: Marita Bjerga

eksamensoppgave hvor de fikk frie tøyler.

— Vi hadde lyst til å lage en musikkvideo, og begynte å tenke på tema. Vi fant ut at vi bodde i en veldig fin by, så vi kunne jo lage noe om det. Teksten er det Mari som har laget, forteller Taule.

Mari Libach, som står bak teksten, forteller at hun skrev den da hun kjeda seg hjemme.

— Vi hadde flere mulige temaer, men Kristiansand var det jeg hadde flest ideer rundt, så da ble det det, sier hun.

Byens severdigheter

I musikkvideoen blir seerne tatt med til forskjellige severdigheter i Kristiansand, blant annet Dyreparken, Bystranda og Domkirka. Utvalget er ikke tilfeldig, skal vi tro studentene.

— Det som er med i videoen, er det jeg tenker på når folk snakker om Kristiansand. Byen har selvfølgelig mer å by på, men det er dette vi har valgt å trekke fram, forteller Libach, som synes det er kjedelig å dra fra Kristiansand nå.

— Jeg har kommet inn på studier på Lillehammer, men hvis jeg ikke hadde visst hva jeg ville gjøre videre hadde jeg nok blitt boende i Kristiansand en stund til. Det er jo så fint her, og særlig nå om sommeren er det fint, sier hun.

SØRLANDSIDYLL: Studentene ville vise hvor idyllisk det er i Kristiansand på sommeren. Foto: Marita Bjerga

Flere potensielle kjøpere

De fire filmskaperne har fått mange positive reaksjoner på musikkvideoen sin, og filmen går nå Norge rundt.

— Vi har blitt kontaktet av folk som vil kjøpe den for å markedsføre byen, forteller Libach.