VENNESLA: Heller ikke i år greier Vennesla-politikerne å innfri sitt enstemmige mål om å tilby barnehageplass til alle foreldre som ønsker det. Det er i nedre Vennesla problemet er størst, med over 30 barn på venteliste.

— I Hægeland vil alle som ønsker, få barnehageplass. I Øvrebø vil de fleste som ønsker få plass. I nedre Vennesla vil alle med rett få plass, mens kanskje noe over 30 uten rett ikke vil få plass. Mye kan imidlertid endres fram til august, sa barnehagerådgiver Wenche Nordli da politikerne i plan- og økonomutvalget tirsdag behandlet en kraftig utvidelse av barnehagetilbudet.

Hun fikk ros av politikerne for at hun på kort tid har kommet opp med utvidelsesmuligheter for å takle den ganske kraftige etterspørselen etter barnehageplasser, og politikerne bevilger nå betydelige midler til nye plasser.

Utvider tre steder

På oppvekstsenteret på Hægeland ansettes ekstra personell og opprettes rundt seks nye plasser fra høsten. I Øvrebø utvides kapasiteten ved Djupmyra barnehage med rundt ti plasser. I nedre Vennesla utvides Solsletta barnehage med en avdeling på 18 barn.

— Det er bare å si velkommen til Hægeland, sa ordfører Torhild Bransdal, muntert under debatten. Hun bor i Hægeland. Ordføreren er glad for at Vennesla oppfyller loven og vel så det, men hun sier det er viktig at barnehagedekningen blir enda bedre.

— For tilflytting og bosetting og vekst er det viktig at vi kan tilby barnehageplass til alle som ønsker det, sa hun.

Ønsker bedre tilbud

Kommunestyret skal si endelig ja til utvidelse av barnehagetilbudet. Men siden politikerne i plan- og økonomiutvalget er enstemmige til nå, vil det bli en formalitet. Politikerne sa også klart fra at de fremover vil jobbe for å nå målet om barnehageplass til alle, og at de vil se på dette i forbindelse med budsjettet til høsten.

Rett på barnehagelass fra høsten har alle barn som fyller ett år innen 1. september.