MALTA: – Jeg har jo vært i mange forskjellige klubber, og sett mye. Nå vil jeg bruke disse erfaringene å få i gang en fotballeir her på Malta. Etter å ha vært med på over 20 treningsleirer tror jeg at jeg vet hva ledere og fotballspillere vil ha, sier Kai Risholt (34) til Fædrelandsvennen.

— Spennende dager

Fredag 18. oktober opprettet han selskapet Malta fotball camps, og er dermed i full gang med å realisere prosjektet. Allerede fra i vinter skal selskapet være klare til å tilby skreddersydde treningsleirer ifølge Risholt.

– Jeg er i ferd med å få opp en hjemmeside, og har begynt å ha dialog med forskjellige hoteller her nede. Det er spennende dager.

Fædrelandsvennen møtte Risholt på Malta i forrige uke. Fredag kan du, både i papir og på nett, lese mer om hans tilværelse som fotballspiller på middelhavsøya.

Maltesisk landslagsspiller med på laget

Kai Risholt (34) fra Arendal og samboeren Linda Marie Mårud (34) fra Kongsvinger har funnet seg godt til rette på Malta. Foto: Mads Ommundsen

Selskapet er et aksjeselskap som Risholt har startet sammen med to andre. Svenske Sebastian Delsinger, og malteseren George Mallia.– Delsinger jobber i et advokatfirma, og Mallia har spilt 62 kamper for landslaget, forklarer Risholt.

I tillegg vil Risholts samboer Linda Marie Mårud bidra. Hun jobber til daglig med marine— og offshoretrafikk for reisebyrået Via Egenica Sørlandet fra sitt hjemmekontor på Malta.

– Hun vil på fritiden bidra med sin erfaring fra reiselivsbransjen. Med hennes kunnskaper og mine kontakter så blir det bra.

- Topp klima

Arendalitten mener Malta må være et perfekt sted for norske klubber å legge treningsleirene sine til.

– Mye bedre enn La Manga og Tyrkia for eksempel. Det er enkelt å komme seg hit, klimaet er topp, og havet er aldri langt unna. Her vil man ikke mangle noe som helst.