KRISTIANSAND: — Det er helt uvirkelig å bli plukket ut som kandidat til en slik pris. De hadde over hundre påmeldte, og jeg skjønner ikke hvorfor de har puttet meg i en slik finale, sier Bente Karlsen Røstad.

Hun er kjent som leder av RIO i Agder, rusmisbrukernes interesseorganisasjon, og har startet rehabiliteringstilbudet RIO Restart på Bragdøya. Karlsen Røstad har flere ganger stått fram med sin fortid som rusmisbruker.

Det er ukebladet Tara som kårer den modigste kvinnen. Presentasjonen av finalistene og utdelingen av prisen skjer i et stort show i Oslo onsdag i neste uke. I fjor vant leder for 22. juli-kommisjonen, Alexandra Bech Gjørv, denne kåringen.

— Neste onsdag reiser jeg til Oslo med de tre barna mine. Jeg gleder meg mest til noen dager alene med de tre barna mine. Det er premie nok for meg.

Det var hennes 28 år gamle datter som meldte henne på konkurransen, i et brev der hun fortalte om morens liv.

— Det er nok det at jeg har ligget langt nede og reist meg igjen, som gjør at jeg er plukket ut som finalist. Jeg ønsker å fortelle alle som sliter at det er mulig å få et godt liv igjen. For meg er det at datteren min gjorde dette, det største. Sånn sett har jeg vunnet allerede, sier hun som har vært rusfri i 11 år.