Campingvogna ble totalskadet etter brannen lørdag. Foto: Carl Henrik Berge
Campingvogna ble totalskadet etter brannen lørdag. Foto: Carl Henrik Berge

KRISTIANSAND: Han hoster og brekker seg, øynene svir. Campingvognen han ligger og sover i brenner, det er sort av røyk overalt.

— Da jeg skjønte hva som holdt på å skje, sparket jeg opp det nærmeste vinduet og klatret ut, sier Per Anders Olaisen.

Hjalp meg

Lungene var fulle av røyk og han hostet kraftig. To forbipasserende jenter fikk øye på Olaisen og campingvognen, som stod parkert ved Kristiansand jernbane. De løp straks bort til han og fikk dratt han lenger unna den brennende campingvognen.

— De var utrolig hjelpsomme og snille. Jeg stod jo bare der i pysjen, de gav meg jakken sin, vottene sine og en lue.

Brannmester Tor Eriksen var på stedet lørdag. Han ønsket å berømme jentene for innsatsen.

— Det var to jenter som så at han kom seg ut. De ringte ambulanse, holdt ham varm og passet på at det gikk bra, det var flott, fortalte brannmesteren til Fædrelandsvennens reporter lørdag.

Da brannmennene etter hvert kom til stedet, fikk de raskt kontroll på brannen i campingvognen. Olaisen ble fraktet til sykehuset, hvor han ble gitt surstoff hele dagen. Han forteller at lungene er helt fine nå.

Gassovn

Olaisen, som vanligvis bor i Sandefjord, jobber som konduktør og bor i campingvognen sin de ukene han er på jobb. Det var derfor campingvognen stod parkert ved Jernbanestasjonen i Kristiansand da den begynte å brenne. Han vet ikke hvordan brannen oppstod, men har en teori:

— Jeg pleier vanligvis å varme opp campingvognen med sentralfyren, men den kvelden var det så kaldt at jeg også tok på gassovnen. Det kan ha vært den, men jeg venter til etterforskingen er ferdig med å trekke noen konklusjoner.

Ifølge politiet ble campingvognen totalskadd i brannen. Han har mistet klær, tv og dvd-spiller, men det tar han ikke særlig tungt.

Takknemlig

— Jeg er evig takknemlig for å være i live. Ikke at jeg ikke likte livet mitt før, men jeg setter virkelig stor pris på det nå, forteller han.

En kriminaltekniker fra politiet skal undersøke campingvognen tirsdag eller onsdag, opplyser avsnittsleder Petter Sandell i Agder politidistrikt.

— Foreløpig vet vi ikke mer om brannårsaken. Vi har fått opplyst at campingvognen var koblet til strøm og at det var en gassovn i den. Det er det vi vet nå. Så får vi se om det er mulig for krimtekniker å finne spor. Men det er ikke alltid det er mulig, legger han til.