KRISTIANSAND: — For meg fremstår dette underlig, jeg vil nesten si konkurransevridende. Det er ingen tvil om at dette tilbudet tiltrekker seg en gruppe mennesker som setter pris på en drink, uttaler festivalsjef Jesper Elimar Krumm i Palmesus til Fædrelandsvennen.

Søknaden om brennevin er avslått av bevillingskontoret i kommunen, mens ettersom Palmesus har påklaget vedtaket skal saken behandles av formannskapet kommende mandag.

- Ny praksis

Festivalen på Bystranda feirer femårsjubileum i år, og med stadig økende alder modner behovet for å lokke et noe mer voksent publikum til festivalen.

Derfor etablerer de et VIP-område på gressplenen utenfor Aquarama, med aldersgrense 20 år. Her kan hvem som helst kjøpe seg VIP-billett, med tilgang til egne barer.

Det er ikke godt nok for skjenkekontoret i Kristiansand kommune.

— Hvis vi sier ja til dette sier vi ja til en ny praksis, og det kan bare politikerne gjøre. Vi er nødt til å tenke litt konservativt og holde oss til retningslinjene, begrunner avdelingsleder Kim Henrik Gronert overfor Fædrelandsvennen.

- Undergraver strengt regime

De har tidligere gitt brennevinsbevilling til lukkede VIP-områder, men aldri "åpne" VIP-områder, som på Palmesus. Derfor får Odderøya Live skjenke sprit under sin festival andre uka i juli.

— Hva er forskjellen?

— På Odderøya blir det et lukket VIP-område for sponsorer og spesielt inviterte. Det er annerledes når et område gjøres åpent for alle, svarer Gronert.

Sosialtjenesten i kommunen har frarådet bevillingen fordi det innebærer en liberalisering av alkoholpolitikken:

"Sosialtjenesten mener det vil være uheldig å åpne opp for skjenking av brennevin ved enkeltarrangementer da det vil undergrave det relativt strenge regimet kommunen har hatt ved tildeling av bevilling i gruppe 3 (brennevin)." uttaler de.

- Spissfindigheter

Da klagen ble ført i pennen, var ikke festivalsjefen klar over at Odderøya Live hadde fått brennevinsbevilling. Det fikk han først vite for et par dager siden.

- Juridiske spissfindigheter holder ikke som begrunnelse i mitt hode, sier festivalsjef Jesper Elimar Krumm i Palmesus Foto: Reidar Kollstad

— Jeg ble litt overrasket, og kan ikke forstå hvordan denne anken skal kunne avvises. Juridiske spissfindigheter holder ikke som begrunnelse i mitt hode, sier Jesper Elimar Krumm.

— Vi mener samfunnet har utviklet seg i en retning hvor dette ikke er annet enn en naturlig forespørsel, og vi har de siste årene ikke hatt anmerkning på våre skjenkerutiner, legger han til.

Hvis klagen avvises kan de komme til å lage et lukket VIP-område, som de så søker bevilling for.

Det arrangøren betegner som Skandinavias største strandfest, går av stabelen 19. og 20. juli, med headlinere som Nelly Furtado, Faithless og Axwell.

For ordens skyld: Festivalen har fått skjenkebevilling for øl og vin.