KRISTIANSAND: Dyrebeskyttelsen i Kristiansand melder om en stor pågang av husdyr ingen vil ha i ferien.

— Det er lett å merke at så å si alle kattene vi har her har vært hos familier, men blitt dumpet eller flyttet fra. De har blitt kjælt med en dag, før de har blitt dumpet den neste, sier Arnfrid Robstad, leder hos Dyrebeskyttelsen i Kristiansand.

FORLATT: Denne kattungen ble funnet ved Oggevatn. Leder for Dyrebeskyttelsen i Kristiansand merker at det er en tamkatt, som har blitt kjælt med siden de ble født.

Trykket på Dyrebeskyttelsen er størst på sommeren. Da tror Robstad katter og kattunger blir dumpet før ferieturen. Det synes hun er hjerteskjærende.— Jeg syns det er helt avsindig rått. Katter har ingen muligheter til å klare seg alene i naturen. De hadde ikke klart å fange ei mus hvis den la seg ned foran dem, sier Robstad.

I en hytte på Tinnheia omplasserer Dyrebeskyttelsen rundt 250 katter i året. Ingen friske katter blir avlivet av Dyrebeskyttelsen i Kristiansand. De beholdes til noen vil ha de.

— Det er ingen som henter katter nå i ferien, men jeg håper og tror de vil bli hentet når høsten kommer, sier Arnfrid Robstad