SIKRET GATEN: En politipatrulje sikret gaten hvor murpuss på opptil en halv kilo deiset i bakken. Foto: TIPSER
FALT FRA TAKET: Murpussen på toppen av bygget hvor Markens godteri holder til løsnet og deiset i bakken torsdag formiddag. Foto: TIPSER

KRISTIANSAND: — Vi var på vei gjennom Markens gate i retning Sandens da jeg kjente at jeg fikk noe i håret. Så hører jeg det sier "pang". Folk skrek: "Du må passe deg, du må passe deg", sier Helene Olsen Paulsen (20)

Sammen med kjæresten Svein Hansen var hun ute på en rusletur i byens hovedgate da murpussen begynte å løsne fra toppen av bygget som ligger på hjørnet av Markens gate og Henrik Wergelandsgate.

— Jeg ble ganske paff. Foran med lå murpussen som var smuldret opp etter fallet. Dersom jeg hadde gått ørlite fortere, hadde jeg fått den i hodet. Det er ganske høyt til toppen av bygget, sier Paulsen.

Ti meter

Da hun tok seg i håret kjente hun at deler av murpussen hang igjen. Det er ingen tvil om at kjæresteparet var svært nær ved å få bitene med murpuss i hodet. Murpussen, de største bitene på rundt en halv kilo, har falt fra drøyt ti meters høyde.

— Da jeg kom til hektene igjen begynte jeg å dirrigere fotgjengerne utenom stedet slik at ikke andre skulle få noe i hodet. Jeg så en eldre dame som ble truffet av en liten klump, men hun ristet det bare av seg og gikk videre, sier 20-åringen.

Halv kilo

Både huseier og leietaker av butikklokalene ble kontaktet av politiet rett etter hendelsen. I følge politiloggen fra Agder politidsitrikt har huseier rekvirert håndverkere for å utbedre skadene.

— Det skal være snakk om noe murpuss på opptil en halv kilos tyngde som har rast fra et bygg i Markens gate. Et par ungdommer skal nesten ha blitt truffet. Vi har også fått antydet at en kvinne fikk noe av dette over seg, men vi har ikke blitt kontaktet av noen ennå, sier operasjonsleder Øyvind Andersen ved Agder politidistrikt.

En patrulje har sperret av stedet hvor murpussen falt ned i gaten.