MANDAL: Den domfelte mandalitten hadde i lang tid irritert seg over sin 75 år gamle nabo som plasserte søppeldunkene for nær hans hus. Det hele endte med at 45-åringen gikk inn til naboen og skambanket han slik at han fikk brudd i ansiktet, brudd i ribbeina og blødninger. Etter hendelsen kunne ikke 75-åringen se tallene på telefonen, og fikk dermed ikke tilkalt hjelp. Han gikk til naboen som hadde slått, men ble avvist. Først da kona kom hjem ble ambulanse tilkalt.

Den domfelte 45-åringen har benektet voldsutøvelsen. Et blodig halssmykke som tilhørte 45-åringen ble funnet inne i huset til fornærmede. I retten sa tiltalte at det måtte naboen selv plukket med seg og tatt inn i huset.

Retten har sett helt bort fra tiltaltes forklaring. 45-åringen er domfelt 12 ganger tidligere for forskjellige former for kriminalitet. Han ble løslatt i mars 2011 med en resttid på ett år. Denne resttiden er nå lagt til straffeutmålingen for nabovolden, slik at han ble dømt til ubetinget fengsel i to år. Inkludert i straffen er også et par voldsepisoder etter han gikk løs på sin eks-samboer.

Den voldsdømte 45-åringen må betale sin nabo 60.000 kroner i oppreisningserstatning.