KRISTIANSAND: Advokaten i 50-årene var på oppdrag i Rogaland da han 21. februar i fjor omkring klokka 20.30 ble tatt mens han kjørte på Gamle Stokkavei i Sandnes med en promille på cirka 1,6. Førerkortet ble beslaglagt av politiet.

Neste dag skulle advokaten returnere til Sørlandet. Etter at han var tatt dagen før, hadde han ifølge dommen nytt mer alkohol. Klokken 11.30 ble han tatt igjen – denne gangen på E 39 i Lund i Rogaland. Blodprøven viste en promille på 0,4. ## Tilståelsesdom

I tillegg til de to fyllekjøringene er juristen også dømt for å ha kjørt uten førerkort "dagen derpå".

Av dommen fremgår det at han kom borti autovernet i det ene tilfellet av fyllekjøring.

Advokaten har tilstått forholdet, og saken ble nylig pådømt av sorenskriver Yngve Svendsen som tilståelsesdom.

Normalt med ubetinget

Sorenskriveren sier i dommen at normalt ville det første tilfellet av promillekjøring gitt en ubetinget fengselsstraff, mens det andre tilfellet ville ført til bøteleggelse.

Retten har samlet sett sluttet seg til påtalemyndighetens forslag om en betinget fengselsstraff på 26 dager med to års prøvetid på det særlige vilkår at den domfelte gjennomfører et program mot ruspåvirket kjøring.

"Siktede har erkjent at han har et alvorlig alkoholproblem, og han er funnet egnet til å gjennomføre program mot ruspåvirket kjøring, jf personundersøkelsen", heter det i dommen.

Juristen er nå uten jobb og mottar 26.000 kroner i måneden i arbeidsavklaringspenger. Basert på denne inntekten, må han betale en bot på halvannen ganger månedsinntekt. I dette tilfellet 39.000 kroner.

Advokaten er fradømt førerretten i tre år og må ta ny fullstendig førerprøve.