Politiet bekrefter at den kvinnelige eieren avulykkesbilen erkjenner at det var hun som kjørte på Olav Hovda i Lalandsvegenden 4.1.2013. Hun var alene i bilen, opplyser lensmann Hans Kyllingstad i Klepp i en pressemelding.

Alene i bilen

— I løpet av det siste døgnet har den siktede kvinnen innrømmet at hun har kjørt på Olav Hovda i Lalandsvegen med sin egen bil, sier Klepp-lensmann Hans Kyllingstad til Aftenbladet.no

Kvinnen har også forklart til politiet at hun var alene i bilen da ulykken skjedde fredag kveld for en drøy uke siden rundt kl. 19.35. Nå vil politiet sikre seg at forklaringen til kvinnen er korrekt i forhold til øvrige opplysninger politiet sitter med i saken.

— Vi trenger ennå en del tid for å sjekke at det hun sier stemmer overens med det vi vet for øvrig i saken, sier Kyllingstad.

- Godt usikkerheten er borte

Familien til Olav Hovda synes det er godt at usikkerheten nå synes avklart.

— De etterlatte gir uttrykk for at det det godt at usikkerheten rundt hvem som kjørte bilen nå synes avklart. Utover det ønsker ikke familien å kommentere den løpende etterforskningen. De vil først og fremst ha ro, og de ønsker ikke å være kommentatorer til saken i media, sier bistandsadvokat Øystein Hus.

Som bistandsadvokat er han bindeledd mellom politiet og familien, og han har ansvar for å holde familien orientert om etterforskningen i saken.

Siktet for uaktsomt bildrap

Kvinnen er siktet for brudd på straffelovens paragraf 239 om uaktsomt å forvolde en annens død ved bruk av motorvogn. Strafferammen er 3 års fengsel, eller inntil 6 år ved særdeles skjerpende omstendigheter.

42-åringen er også siktet for å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand, samt brudd på vegtrafikkloven paragraf 3 om å ferdes hensynsfullt, aktpågivende og varsomt i trafikken.

Den ett år eldre mannen har foreløpig også status som siktet i saken, men har forklart at han var hjemme da ulykken skjedde og har anket kjennelsen om varetekstfengsling.

Tirsdag satt han i avhør hos politiet.