KRISTIANSAND: — Kjempeflott. Nå har vi akkurat markert stemmerettsjubileet for kvinner, og det vil være stort å få muligheten til å jobbe med disse tre etablerte kvinnepolitikerne, sier andrekandidat Norunn Tveiten Benestad (H), og kaster et blikk på sine sidekvinner på Ernst hotell, der fem partier er på valgvake under samme tak.

For 28 år siden var Aud Blattmann (Ap) fylkets første stortingsrepresentant, det var hun i flere perioder. I siste periode var det tre kvinner.

- Politikk er viktigst

— Det beste er om vi får en jevn fordeling mellom kjønnene, det er viktig å utnytte det beste fra begge leire. Vi ønsker flere kvinner på lista, men av og til er det vanskelig, erkjenner Ingunn Foss, Høyres førstekandidat.

— Vi er ikke så opptatt av kjønn, men politikken, at det er dyktige kvinner og menn og at vi har en politikk som er gjennomførbar, tilføyer Åse Michaelsen, Frps førstedame i fylket.

Fra Aust-Agder kan det bli bare menn på Løvebakken, hvis Arne Thomassen (H) tar sistemandatet fra Ingebjørg Godskesen (Frp).