LILLESAND: — Jeg kom kjørende helt rolig da veien plutselig ga etter, sier Jan Vidar Mattingsdal (51) til Fædrelandsvennen.

Mattingsdal jobber med vei og vedlikehold for Mesta og var på jobb da uhellet skjedde ved Trøe i Høvåg onsdag ettermiddag.

— Dette er ikke en vei vi har ansvar for, men hadde vi hatt det ville jeg rapportert om denne veien. Det er utrolig at veivesenet ikke har laget bedre kanter her. Under veiskulderen er det bare luft, sier han.

På lasteplanet hadde Mattingsdal diverse utstyr som han bruker i jobben. Verktøykasse, sprøytemidler, asfalt og søppelsekker ble strødd utover jordet idet bilen veltet. Selv klarte sjåføren seg bra.

— Jeg hadde ikke stor fart, og var heller ikke langt utpå da uhellet skjedde. Jeg kjente jorden skli ned og skjønte hva som var i ferd med å skje. Jeg holdt meg godt fast mens bilen forsvant rett ned, forteller han.

Du fikk ingen skader?

— Sidevinduet og frontruta sprakk, så jeg fikk litt glass i øynene. Men jeg har myke linser, så jeg fikk det ikke direkte på øynene. Jeg klatret bare opp av buret og kom meg ut. Det gikk helt fint.

Viking ble rekvirert for å få Mesta-bilen tilbake på veien.

— Det var fort gjort. Jeg ryddet så opp alt utstyret og kjørte videre.