KRISTIANSAND: — Den er like god som den er fin! Jeg er skikkelig fornøyd med den. Det tar bare 10-15 minutter å fyre den opp.

Hoffreporterne må si seg enige med eieren; grillen er både fin og god. Vi får servert nydelige grillpølser i strålende sol på Stines veranda på Fiskåtangen. Grillen er riktignok rosa, men pølsene er gyldenbrune og akkurat passe grillet.

Låst om natta

— Det eneste problemet er at den er så fin at jeg må låse den fast om natten. Det hadde ikke overrasket meg om noen hadde hoppet over hekken og prøvd å nappe den med seg. Så jeg bruker sykkellåsen til å låse den fast i takrenna. Foreløpig står sykkelen ulåst.

Servering: Fædrelandsvennens utsendte smakstester, Susanne Fonahn (26), bekrefter at rosa grill kan lage velsmakende, gyldenbrune pølser. Foto: Birte Sundsdal

— Blir grillen brukt, eller er den mest til pynt?- Jeg kjøpte grillen i fjor sommer, og har brukt den masse. Jeg har venner på besøk til grillparty rett som det er.

— Hva pleier du å servere?

— Selv er jeg mest glad i kyllingbryst, men jeg prøver å servere det gjestene ønsker seg.

Jentegrill

Dagens bidrag i grillserien er klart mer av den feminine typen, sammenlignet med flymotor-grillen vi viste forrige gang.

— Ja, det er en skikkelig jentegrill. Jeg falt pladask for den i butikken. Jeg hadde ikke tenkt over hva slags grill jeg skulle ha, men når jeg så den skjønte jeg at det bare var ett alternativ. Den er jo så fin. Dessuten er den så liten at den er grei å ha med seg på båttur.

Og når hoffmedarbeiderne har spist så mange pølser vi orker, avslutter verten med å invitere Majesteten på grillparty når Hun måtte ønske.

— Du kan jo hilse og si at jeg holder til i nærheten, så det er kort vei dersom Hun vil komme på besøk. Jeg vet ikke hva reker spiser, men det kan jeg finne ut!