MANDAL: – Betyr dette slutten på enhetsmodellen i Mandal kommune? Ja, det kan tenkes, sa rådmann Knut Sæther da han la fram forslaget til en helt ny organisasjon av kommunen i bystyret torsdag.

Fremtiden

Slik ser han for seg framtidens Mandal kommune:

Under området byutvikling kommer teknisk drift og kultur. Teknisk forvaltning skal legges til rådmannens stab.

Under oppvekst ser han for seg to områder. Den ene er skolene, kvalifiseringsenheten og barnehagene. Så vil han etablere det han kaller "Familiens hus". Under her kommer helsesøster, familiesenter, Barnevern Sør, PPT og "enslig mindreårige bolig#. Dette siste er en enhet som skal ta seg av mindreårige barn og ungdommer som har fått asyl i Norge, i hovedsak foreldreløse fra Afghanistan.

Innenfor helse og omsorg går man fra fem til fire enheter: Omsorg, helse og Nav Mandal og "boligsosial arbeid". Denne siste enheten skal jobbe for å skaffe bolig til personer med ulike behov.

Under området stab kommer tjenestetorvet, IKT, økonomi, plan— og utviklingsavdelingen, bestillingsavdeling helse- og omsorg, personal- og lønnsavdelingen.

Kritiske

Sæther fikk en rekke kritiske spørsmål fra lokalpolitikerne, blant annet hvor besparingen egentlig ligger. Til det kunne han ikke si noe konkret, ut over at han ikke hadde til intensjon å si opp ansatte.

– Men nå kan vi se funksjonene i kommunen mer under et og ut fra det bli mer robuste, sa Sæther som vil komme tilbake til saken igjen i høst.