LYNGDAL: Det ble klart etter at brødrene Stig og Gaute Ubostad ved Rosfjord Strandhotell skrev under en avtale med Small City Cruises, skriver Farsunds Avis.

De første cruiseskipene kan komme til byen allerede neste år.

— I første omgang er vi blitt enig om å inngå et samarbeid med tanke på å få cruiseskiptrafikk til Lyngdal. De første skipene vil anløpe Rosfjorden i 2013, sier Gaute Ubostad til Farsunds Avis.

Opplevelsespakker

Avtalen som er inngått gjør at de to brødrene har kjøpt rettighetene til et markedskonsept bestående av opplevelsespakker som skal være med på å trekke cruiseturistene til Lyngdal.

Også lokale attrakasjoner som Paulsens hotell og vingården på Kvelland trekkes frem som steder som kan få en oppsving med den nye turismen.

— Nå må vi bare lage opplevelsespakker som gjør at vi får turistene til å legge igjen mye penger i regionen, konkluderer brødrene.

Fornøyd reiselivssjef

De to regner med å få besøk av cruiseskip med opp mot 3000 passasjerer.

De nye planene vekker begeistring innen reiselivsbransjen både i Lyngdal og Farsund, som står klar til å presentere det beste landsdelen har å by på.

— Vi skal sørge for at turistene blir tatt godt i mot, og at vi skal presentere det vi og nabokommunene har å by på på best mulig vis, sier reiselivssjef Anne Grete Løland i Lyngdal.