FARSUND: Det var en natt i starten av oktober i fjor at 16-åringen satt bak rattet i en varebil i Lyngdal. I Dragedalen gikk det galt og bilen havnet utfor veien.

Et stykke fra ulykkesstedet traff politiet på gutten, som hadde sår i venstre tinning og på leppa. Han ble beskrevet som kraftig beruset, og han skrek.

— Han var svært vanskelig å komme i kontakt med, men sa noe om at han hadde fått juling, at bilen til broren var blitt stjålet, for så å nekte for å ha kjennskap til bilen, heter det i dommen.

Ambulanse var blitt tilkalt og 16-åringen ble kjørt til sykehus. Blodprøve ble tatt knapt to timer etter uhellet. Resultatet viste en promille på 1,43. I retten nektet 16-åringen straffskyld. Han hevdet å ikke ha kjørt bilen. Politiets undersøkelser og vitneundersøkelser gjorde at retten ikke var i tvil. De mente at 16-åringen var skyldig.

— Retten finner det ut over enhver rimelig tvil bevist at det var tiltalte som kjørte den aktuelle bilen som beskrevet i tiltalebeslutningen. Avgjørelsen for bevisvurderingen er i første rekke identifikasjonen av tiltalte som den som kort tid etter utforkjøringen kom gående langs vegen fra ulykkesstedet, kombinert med DNA-treff med blod på bilens airbag, skriver retten i dommen.

16-åringen slipper å sone i fengsel, men ble dømt til 25 dagers betinget fengsel. Han må i tillegg ut med 3.000 kroner i bot til statskassen, fradømmes mopedlappen i to år og får sperrefrist på andre førerkortklasser fram til 2014.