— Jeg synes det ble en rar avslutning på en god konferanse. Arvid Grundekjøn kritiserte helt åpenbart regionplanen for å være for mye ord og for lite konkret, sier Antonsen.

Det var under en samtale mellom Grundekjøn, Einar Halvorsen (ordfører i Arendal) og venneslaordfører Torill Bransdal at Grundekjøn mente at regionplanen "består av alle plussordene i ordboka" og mante til en mer konkret utforming av landsdelens politikk. Antonsen, som satt i salen og hørte på var raskt ute på Twitter for å fortelle hva han synes om ordførerens språkbruk.

— Jeg synes det er påfallende at ordføreren i den største byen i landsdelen lar det være sitt bidrag til Agderkonferansen. Det er ikke et bra signal fra Grundekjøn, mener Antonsen.

Grimstadordføreren sier landsdelen er vant med at Kristiansand har vært en konstruktiv storebror i regionen. Sammen med Arendal og de to fylkeskommunene utgjør Kristiansand kjernen i arbeidet med å drive landsdelen videre.

— Signalet fra Grundekjøn går på tvers av hovedbudskapet på konferansen. Sørlandet er på offensiven fordi vi jobber for å gjøre hverandre gode. Jeg har merket meg at Arendal tonen har skiftet i Arendal etter valget. Der i byen snakker de nå varmt for et godt samarbeid. Slik Grundekjøn ordlegger seg, skaper han tvil om byen står bak denne planen, sier Antonsen.

Grundekjøn tilbakeviser at det var signalet han ville sende ut.

– Det jeg mente var at vi nå må komme oss fra de gode formuleringene til de gode resultatene raskest mulig, sier han.

Ordføreren mener nemlig at Agderplanen er et flott dokument, men at det nå kanskje er på tide å ta planene ned til det operative nivået og komme seg videre.

– Jeg er rett og slett bare litt mer fan av å gå rett på mål. Men dersom det nå er neste steg med Agderplanen er jo det helt topp.