21-åringen er nylig varetektsfengslet for ytterligere fire uker. Påtalespørsmålet er for tiden til avgjørelse hos statsadvokatene i Agder.

Ifølge fengslingskjennelsen fra Kristiansand tingrett har den siktede mannen erkjent de faktiske forhold, men han erkjenner ikke straffskyld for det han er anklaget for.

— Forholdet ble kjent for politiet i desember måned. Det er foretatt dommeravhør av den fornærmede jenta, opplyser politiadvokat Ingrid Thorsen til Fædrelandsvennen.

Den siktede er tidligere straffedømt for lignende forhold.

Ifølge Kristiansand tingrett kan den siktede mistenkes for den straffbare handlingen han er anklaget for.

I fengslingskjennelsen fra retten heter det blant annet "at den rettspsykiatriske erklæringen av 25. mars 2012, konkluderer med, i likhet med tidligere vurderinger, at det er høy risiko for gjentakelse for seksualisert voldsadferd i overskuelig fremtid.

Retten mener at fortsatt varetektsfengsling i fire uker ikke er et uforholdsmessig inngrep, og at fortsatt fengsling er tilstrekkelig begrunnet. Retten har ved denne vurdering lagt vekt på sakens alvor, samt den uttalte faren for nye handlinger. Det fremkommer ikke personlige forhold hos siktede som tilsier at videre fengsling er uforholdsmessig i lys av siktelsen og gjentakelsesfaren.