LILLESAND: — Det er en trafikkulykke med en alvorlig personskade, så det er naturlig at vi undersøker om føreren kjørte i påvirket tilstand. Særlig siden det er snakk om et enslig kjøretøy hvor det kun var en person i bilen, sier lensmann Kjetil Nygård i Lillesand til Fædrelandsvennen onsdag formiddag.

Lensmannen er informert om at det ble funnet ølbokser på ulykkesstedet, men understreker at politiet ikke vet om de hører til ulykkesbilen.

Alvorlig skadet

Like før klokken 17.30 tirsdag ettermiddag fikk politiet melding om ulykken på riksvei 402 på Holte ved Holtsvann, hvor en bil med en mannlig sjåfør traff fjellveggen og havnet på taket etter sammenstøtet.

Det var ingen bremsespor på ulykkesstedet, og politiet hadde i går ettermiddag ingen mistanke om at bilføreren hadde holdt høy fart.

Mannen ble brakt til Sørlandet sykehus i ambulanse, og tilstanden ble betegnet som alvorlig.

Ukjent årsak

— Tilstanden til mannen er uviss. Vi har ikke vært i kontakt med sykehuset i dag, men i går sa sykehuset at det var snakk om alvorlige indre skader, sier Nygård.

Politiet er usikre på hva som kan ha forårsaket ulykken, men lensmannen forteller at de vil be om bistand fra en trafikkstasjon for å utføre en teknisk undersøkelse av kjøretøyet.

— Vi vil også snakke med vitner som kan ha sett selve utforkjøringen eller som kan si noe om kjøringen forut for ulykken, forteller lensmannen.