KREATIVT: Gjengen fra Ålefjær hadde lagt gullegget med tanke på kreativitet, denne hønseflokken trimmet lattermusklene rundt hele byen. Foto: Kjartan Bjelland
FRONT: Ordfører Arvid Grundekjøn og varaordfører Steinar Kristiansen festkledde i front, mens rådmann Tor Sommerseth høvelig befinner seg i nedre venstre bildekant. Foto: Kjartan Bjelland
GOD STEMNING: Fra Skippergaten 125 løftet et lag gutter (sånne som gamle Norge gjerne vil ha) stemningen med sang og tilrop og flaggvifting og sprudlende glede. Foto: Kjartan Bjelland
SKILT: Og her var det ingen tvil om budskapet. Foto: Kjartan Bjelland

Godt over en time tok det før Tresse var tomt, og floden av mennesker fylte nesten hele ruten gjennom byen fra Festningsgaten. Mørke skyer holdt igjen det som måtte ha vært der av truende fukt.

I stedet steg temperaturen og det var nærmest en fønvind som lekte seg mellom bunader og blådresser gjennom Posebyen, ned Markens gate og tilbake til Tresse.

Langs hvitmalte husrekker vaiet flaggene, fra balkonger og vinduer strømmet hurra-ropene og fortauene var fulle av festkledde. Ordfører Arvid Grundekjøn og varaordfører Jørgen Kristiansen gikk side om side i forkant av borgertoget.

Bak dem viste innbyggerne seg fram med alle sine foreninger, og lag, klubber og organisasjoner, til fots og på rulleskøyter, i biler og lastebiler, og mangt et kvinneøye ble blankt da selveste Kristiansand brann— og redningstjeneste flørtet litt både med sirener og blålys.

— Hipp, hipp, ble det sagt gjennom gater og streder.

— Hurra, ble det svart mens guttene fra Gimletroll driblet seg henover Skippergata.

Fra Ålefjær var de iført sine fineste fjær, med skjønne små kyllinger, en Eggvis og en hel flokk med verpesjuke høner. Maken til fantasifull ordlek og kreativitet kan vi vanskelig se fantes i dette toget.

Jubelen bølget mellom tilskuere og deltakere til fargerikt akkompagnement av stor musikalsk variasjon.

Som det er hvert eneste år.

Og skal være i årene som kommer.

Igjen: Gratulerer!