KRISTIANSAND: — Vi vet lite, og stemningen er ikke all verden. Vi får bare vente på en offisiell beskjed. Men det er klart at dette tar på for mange, sier verneombud ved DFØs kontor på Sør Arena, Tormod Dalane.

Høyre tapte

Hamar Arbeiderblad skriver at Høyre tapte kampen om DFØ i budsjettforhandlingene og at det dermed blir kontorsamling i Stavanger og Trondheim og nedleggelse i blant annet Kristiansand. De som ikke vil flytte etter, må finne seg ny jobb.

De 27 ansatte i DFØs kontor på Sør Arena har følt seg glemt av lokale politikere. På Sørlandsbenken på Stortinget visste få om saken da vi først omtalte den for et par uker siden.

Det kom ny optimisme inn forrige uke da Høyres stortingsgruppe bestemte seg for å snu. Partiet ville utsette nedleggelsene til de var bedre utredet. Men Høyre vant ikke fram i budsjettforhandlingene med KrF og V.

Få flytter

Tillitsvalgt Gunvor Thomassen har sagt at det for de fleste av de 27 ansatte ikke er noe alternativ å flytte til Stavanger eller Trondheim.

—  For flere av de unge går det sikkert greit å finne ny jobb. Men det er jo en del eldre som har vært med helt siden vi var en del av skattefogd-kontoret, sa Thomassen.