KRISTIANSAND: Det var 4. august i fjor at en mann gikk rundt inne på kjøpesenteret i sentrum av Kristiansand. Med seg hadde han en Revolver Arminius (altså en startrevolver) som var ladet med fem patroner.

I Kristiansand tingrett erkjente mannen straffskyld.

Påtalemyndigheten mente at mannen burde sitte 45 dager bak lås og slå for å ha brutt våpenloven. Dette mente retten var alt for strengt.

— Det vises til at startrevolveren som siktede hadde på seg er en våpenetterligning, og forholdet skal således subsumeres etter våpenloven § 33 første ledd første punktum. I tillegg er ikke siktede tidligere straffet for likeartet kriminalitet, skriver retten i dommen.

— I formildende retning vektlegges at startrevolveren ikke har skadepotensial, og at siktede ikke tidligere er straffet for likeartet kriminalitet. Retten legger også vekt på at våpenet ikke har vært brukt og heller ikke har vært synbart, heter det videre.

Retten fant ut at 39-åringen burde bli dømt til 30 dagers betinget fengsel og 8000 kroner i bot. Patronene og startrevolveren ble dessuten inndratt.