KRISTIANSAND: — Vi har blitt enige om å invitere Høyre til samtaler om et forpliktende samarbeide i den neste bystyreperioden, sier KrFs ordførerkandidat i Kristiansand, Jørgen Kristiansen. - Et strekt press fra velgere om å vite hvor vi står, gjør at vi går ut med dette nå, sier Kristiansen.

Etter et to timer langt gruppemøte i Kristiansand rådhus, satt ledelsen i KrF tilbake med en ti-punkts liste som de ønsker å få gjennomslag for. Hegning om den kristne kulturarven, en stram økonomisk styring og nei til rushtidsavgift er blant punktene KrF vil ha med seg inn i samarbeidet.

— Det er viktigere for oss å få gjennomslag for politikken enn å få ordførervervet. Vi selger ikke sjelen vår for å få ordføreren, sier bystyrepolitiker Grete Kvelland Skaara.

I tillegg gir partiet et viktig signal om at det ikke avviser FrP i en bred, borgerlig koalisjon. Høyre har tidligere gitt klart uttrykk for at det er viktig med en så bred borgerlig plattform som mulig når det nye bystyret skal settes sammen.

Dermed er det mye som tyder på at det går mot Arvid Grundekjøn som ny ordfører i Kristiansand.