UNIKT: Transportfag-bygget i Vennesla skal v re unikt i Norge, i f lge rektor Thorkild Odd Haus og fagl rer Jon Ribe. Bak til venstre er tuben for lessing/lossing av vogntog og containere. Til h yere lageret hvor elevene får realistisk undervisning i moderne lagerhold. Foto: odd-inge r nning uleberg
MYE Å RYDDE: Tommy Johannessen og lærer Steinar Pedersen har nok å rydde på når rektor Thorkild Odd Haus (t.h) kommer for å se på det nye bygget. Her skal det bli bilpleie-hall. Legg merke til bukken i gulvet. Det siste nye er at man polerer bilen på bukk, for å hindre ryggproblemer. Foto: odd-inge r nning uleberg

VENNESLA: — Vi er alene i Norge om å ha et slikt topp moderne og spesialtilpasset bygg til våre transportfag. Det er kjempegøy at det nå er ferdig, sier faglærer Jon Ribe.

Spesiell sluttsum

Mandag flyttet elevene inn, etter å ha vært innleide flyttefolk i høstferien. Bygget på 1000 kvadratmeter skal huse to transportfagklasser, samt to grupper med arbeidslivstrening-elever.

NYBYGG: Rektor Thorkild Odd Haus og faglærer Jon Ribe er stolt over det nye transportfag-bygget ved Vennesla videregående skole. Foto: odd-inge r nning uleberg

— I dag er vi en klasse. Neste år øker vi til to, sier rektor Thorkild Odd Haus.Nybygget har kostet 31 millioner kroner å sette opp. Akkurat det er litt spesielt. Summen er den samme som hele Vennesla videregående skole kostet ny i 1981. — Det er blitt en flott og nyttig bygg, og vi er meget fornøyde, sier rektor Haus, som viste Fædrelandsvennen rundt mandag formiddag.

Mange fasiliteter

Han er stolt over å ha på plass moderne lager med sju trucker, tre ulike bilverksteder, samt vaskehall og bilpleieavdeling, foruten flere klasserom, møterom og kontorer.

— Fint å få transportfag inn på skolen. Det er bra de endelig er her sammen med alle oss andre, sier Haus, som faktisk taper litt private penger på nybygget.

Det var Haus og hans familie som leide ut verksted til transportfag før, nede på Vikeland.

— De lokalene har vi solgt med glede til Agder Mekaniske verksted. For å si det sånn: Jeg har i årevis jobbet for å få til dette nybygget, ler han.

Elevene kommer tutende på trucker, stiller seg opp og forlanger gruppebilde. De gleder seg til å få opplæring i moderne, tidsriktige lokaler.