RISØR: I sin streben etter å lage en mest mulig familievennlig festival, kuttet Jon Gløersen og Trebåtfestivalen alkoholservering utendørs på torvet under årets festival. Det er han glad for at han gjorde.

— Det var en veldig klokt valg, og det var for så vidt også et enkelt valg. Familiefokuset er for meg veldig viktig, sier Gløersen til fvn.no mandag.

Dagen derpå

Søndag avsluttet han den fire dager lange folkefesten i Risør. Mandag var det en sliten, men svært fornøyd festivalsjef som oppsummerte festivalen.

KIKKER: Nysgjerrige publikummere under trebåtfestivalen. Foto: Risør Trebåtfestival.

— Vi har hatt 20.000 festivalbesøkende i løpet av disse fire dagene. Jeg vil betegne festivalen som en kjempesuksess, sier Gløersen.

Planlegger 2011

Allerede nå går han i gang med å tenke på neste festival. Det blir nemlig trebåtfestival også i 2011. — Ja, det kan jeg allerede love. Vi har vist at det er grunnlag for trebåtfestivalen, og med enkelte justeringen vil den arrangeres også neste år, sier Gløersen.

- Hva vil du gjøre anderledes?

— Det er viktig å hele tiden finne korrekt balanse mellom tradisjon og nyvinning, og sørge for at publikum har grunn til å ønske å komme tilbake, sier Gløersen.

Videre forteller han at festivalen spesielt tror på å aktivisere publikum, og derfor trolig vil legge ytterligere tilrette for publikumsaktiviter i 2011.