KRISTIANSAND: Tirsdag kveld pågrep politiet den første 15-åringen etter ranet av Sparebanken Pluss sin filial på Rona. I dag tidlig gikk politiet til enda en arrestasjon.

– Vi pågrep en 15-åring i Kristiansand i dag tidlig, sier etterforskningsleder Jan Nesland ved Randesund politistasjon.

– Gutten er av utenlandsk opprinnelse og er ikke oppvokst i Kristiansand, forteller han.

Pågripelsen foregikk uten dramatikk i Kristiansand sentrum, hvor gutten ble funnet gående til fots i morgentimene, da han ikke har noen spesifikk bopæl her i byen.

Mistenkt for flere ran

Gutten er mistenkt for å ha deltatt på de samme ranene som sin jevnaldrende kamerat, som ble arrestert tidligere i uka. Disse er i følge Nesland ranene av: Shell 7-eleven på Brennåsen, YX Hånes, bussran og Rona-ranet, samt flere andre kriminelle forhold.

– Han vil bli siktet for de samme ranene som han første, sier Nesland. Begge guttene har vært i barnehjemsinstitusjoner på Sørlandet. 15-åringen som ble pågrepet på tirsdag vil fremstilles for varetektsfengsling i dag, mens 15-åringen som ble pågrepet i dag tidlig, trolig vil bli fremstilt for varetektsfengsling i løpet av morgendagen. Politiet sier at de ikke er ferdige med arrestasjonene.

Flere mistenkte

– Det vil bli flere pågripelser og det er gutter i omtrent samme aldersgruppe som er mistenkt, det vil bli jobbet parallelt med både avhør og leteaksjoner gjennom hele dagen, forteller Nesland.