Digitalredaktør i Fædrelandsvennen, Christian Stavik. Foto: Torstein Øen

KRISTIANSAND: — Appen vår ble tilgjengelig 17. mai. Vi gjorde en soft lansering, og har hatt noen dager med testing live, opplyser digitalredaktør i Fædrelandsvennen, Christian Stavik.Han er fornøyd med at fvn.no omsider har fått en app, og venter spent på reaksjoner fra brukere.

— Selv synes jeg det er veldig deilig å ha de lokale nyhetene enda lettere tilgjengelig på mobiltelefonen, forklarer Stavik.

Applikasjonen er tilgjengelig både til iPhone og Android.

— Per i dag er AppStore til iPhone det viktigste markedet, men det er viktig for oss å være tilstede på riktige plattformer og da inngår absolutt Android, sier digitalredaktøren.

- Hva er forskjellen på å bruke applikasjonen i stedet for å gå rett inn på nettsiden?

— Det er først og fremst at fvn.no er lettere tilgjengelig og enda litt mer vennlig på navigering og i bruk. I tillegg har vi fått gjort videotilbudet vårt mer tilgjengelig.

Det har vært litt problematisk for iPhone-brukere å se videoer på fvn.no, men dette blir løst med den nye applikasjonen. I tillegg til en bedre løsning for video, gir den nye applikasjonen også en ny og enklere tipsløsning.

I menylinjen i applikasjonen er det en seksjon som heter tips oss. Dersom man trykker på denne, vil man få opp en side som gir brukeren mulighet til å skrive inn et nyhetstips og enkelt laste opp bilde og video som de har tatt med telefonen. Når man er ferdige med det er det bare å trykke der det står send.Dermed trenger man ikke lengre gå rundt å huske på telefonnummer eller e-postadresser.

— Vi håper jo at dette vil være med å bidra til at vi får flere tips til saker å skrive om, sier Stavik.

Både iPhone- og Android-applikasjonen er til gratis nedlastning og bruk. Stavik håper den nye applikasjonen vil være med å føre til enda flere lesere på fvn.no.

— Vi ser at trafikken via mobile plattformer er i nærmest eksplosiv vekst, og det har raskt blitt et viktig sted å nå de som ønsker å konsumere innhold. For Fædrelandsvennen er det viktig å være til stede der våre lesere ønsker å bruke oss, sier han.

Her finner du applikasjonen for Android

https://market.android.com/details?id=no.fvn

Her finner du applikasjonen for iPhone og iPad

http://itunes.apple.com/no/app/fvn-no/id436738127?mt=8