MANDAL: Nylig ble politistasjonen i Mandal pålagt en nedbemanning av politimester Kirsten Lindeberg i Agder politidistrikt. Én av konsekvensene er at politibåten, som kjøres av politifolk i turnus, ikke kan tas i bruk denne sommeren.

— Det kom som en stor overraskelse på oss at også denne tjenesten nå var i fare, skriver ordfører Alf Gottfred Møll og varaordfører Tore Askildsen i et brev til politimesteren, gjengitt av Lindesnes Avis.

De krever generelt at politiet i sørlandsbyen ikke svekkes, og spesielt at politibåten prioriteres. Politimesteren må «snu alle steiner» for å opprettholde tjenestetilbudet denne sommeren, henstiller ordfører og vararordfører. De har inntrykk av at andelen svært hurtiggående båter i skjærgården øker - og mener politiets tilstedeværelse til sjøs har mye å si.

Politistasjonen i Mandal har gradvis blitt svekket, mener Møll og Askilldsen:

– Både på kort og spesielt på lengre sikt kan dette være tragisk for utviklingen i kommunen. Vi trenger den styrke vi har i dag og kan ikke akseptere at denne svekkes ytterligere, understreker de to.

NRK Sørlandet har tidligere omtalt hvordan redningsskøyta Hvaler må besørge sjøsikkerheten uten bistand fra politiet i sommer.